Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2009

ΑΜΑΖόΝΑ Η ΥΠέΡΤΑΤΗ ΙΣόΤΗΤΑ

Ισότης: η σχέση μεταξύ δύο η περισσοτέρων ανθρώπων, παντελής ταυτότης, έλλειψη οποιαδήποτε διαφοράς. Στην Σκυθία στον ποταμό Θερμώδοντα επικρατούσε ένα έθνος γυναικών. Ασκούσαν την τέχνη του πολέμου ισάξια και καλύτερα από τους άντρες. Από μικρές εκπαιδεύονταν στην άσκηση της πολεμικής τέχνης, είχαν μεγάλη σύνεση η δε βασίλισσα τους ήταν κόρη του Άρη, είχε στρατηγικό μυαλό και υπέταξε μεγάλο μέρος της Ασίας και της Ευρώπης. Τα κορίτσια από μικρά τα καυτηρίαζαν τον δεξιό μαστό τους για να μην τους ενοχλεί στην τοξοβολία όπου από εκεί πήραν και το όνομά τους, η λέξη (αμαζών) προέρχεται από την λέξη (μαζός) που σημαίνει μαστός με το στερητικό (α), που σημαίνει γυναίκα χωρίς μαστό. Τους δε άντρες τους είχαν για τις δουλείες του σπιτιού, δεν είχαν κανένα δικαίωμα, παρά μόνο τους χρησιμοποιούσαν για αναπαραγωγή. Τα παιδιά που γεννιόνταν εάν ήταν κορίτσια πήγαιναν με την μητέρα τους για εκπαίδευση, ενώ τα αγόρια τα ακρωτηρίαζαν είτε χέρια ή πόδια για να μην μπορούν να έχουν δικαιώματα και να μην έχουν την δυνατότητα να γίνουν πολεμιστές, κοινός οι άντρες στην χώρα αυτή ήταν όλοι ανάπηροι.
Την πόλη τους την ονόμασαν Θεμίσκυρα όπου εκεί έφτιαξαν σπουδαία έργα, θαυμάσια ανάκτορα και νόμους του κράτους που ήταν υπέρ των γυναικών. Διόδωρος Σικελιώτης Ιστορική Βιβλιοθήκη, Βίβλος Δευτέρα. Αναρωτιέμαι θα ήθελαν πολλές γυναίκες να βρίσκονται σε αυτήν την πόλη;
Στην μέχρι τώρα ιστορία δεν υπήρξε στιγμή ισότητας με όλη την σημασία της ένιας, ακόμα και στον παράδεισο, ή θα κυβερνούσαν γυναίκες βλέπε Ιππολύτη, Κλεοπάτρα… ή άντρες Αλέξανδρος, Περικλής… Δυστυχώς ή ευτυχώς ο άντρας και η γυναίκα αποτελούν δυο διαφορετικά είδη όπου το καθένα έχει τις δικές του ανάγκες.
Για να είμαστε όλοι ίσοι θα πρέπει να είμαστε και ίδιοι, θα σας άρεσε;
Όποιο κλαδί ξεπροβάλει από τον θάμνο να το κόβουμε; Στην φύση θα δούμε ότι πότε το θηλυκό είναι ισχυρό και πότε το αρσενικό, το κάθε ένα είδος έχει τις δικές του αρμοδιότητες και υποχρεώσεις, το ίδιο γίνεται και στην κοινωνία των ανθρώπων.
Εάν ήμασταν όλοι ίσοι – ίδιοι τότε θα επικρατούσε η κοινωνία των ρομπότ. Δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί που να θέλουν να είναι ίδιοι με κάποιους άλλους, φανταστείτε όταν βγαίνουμε βόλτα και κάποιος-καποια φοράει τα ίδια ρούχα πως νιώθουμε.
Η διαφορετικότητα είναι δείγμα πολιτισμού και μας κάνει να ξεχωρίζουμε γιατί είμαστε μοναδικοί. Όλα αυτά κάποιον λόγο εξυπηρετούν, η θεία φύση ξέρει, αλλιώς θα υπήρχε ένας τύπος ανθρώπου, μία τροφή, μία γνώμη, ένας στόχος… Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των ανίσων. Αριστοτέλης.

2 σχόλια:

MAD είπε...

απίθανο τελείωμα με απαύγασμα γνώσης από τον πάνσοφο Αρίστο. Αλλά οι Αμαζόνες λέγεται ότι ήταν αρχικώς κοινωνικά αποκλεισμένες γυναίκες που δεν έκοβαν το μαστό τους για τα τόξα, αλλά γιατι... είχαν καρκίνο στο μαστό (ή έστω "δυσπλασία" όπως αναφέρεται). Δεν είναι φοβερό? Οι γυναίκες που τους αφαιρούνταν (έστω ιατρικώς) η γοητεία, κατέληξαν πολεμίστριες και μάλιστα ανίκητες από τους πολλούς. Έτσι γίνονται οι αδικημένοι. Ατρόμητοι και αδίστακτοι. Μπρος στην ανισότητα...

*το blog σου πετάει spam, κοίταξέ το

Ανώνυμος είπε...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色

Δημοσίευση σχολίου