Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

ΑΜΑΖόΝΑ Η ΥΠέΡΤΑΤΗ ΙΣόΤΗΤΑ

Ισότης: η σχέση μεταξύ δύο η περισσοτέρων ανθρώπων, παντελής ταυτότης, έλλειψη οποιαδήποτε διαφοράς. Στην Σκυθία στον ποταμό Θερμώδοντα επικρατούσε ένα έθνος γυναικών. Ασκούσαν την τέχνη του πολέμου ισάξια και καλύτερα από τους άντρες. Από μικρές εκπαιδεύονταν στην άσκηση της πολεμικής τέχνης, είχαν μεγάλη σύνεση η δε βασίλισσα τους ήταν κόρη του Άρη, είχε στρατηγικό μυαλό και υπέταξε μεγάλο μέρος της Ασίας και της Ευρώπης. Τα κορίτσια από μικρά τα καυτηρίαζαν τον δεξιό μαστό τους για να μην τους ενοχλεί στην τοξοβολία όπου από εκεί πήραν και το όνομά τους, η λέξη (αμαζών) προέρχεται από την λέξη (μαζός) που σημαίνει μαστός με το στερητικό (α), που σημαίνει γυναίκα χωρίς μαστό. Τους δε άντρες τους είχαν για τις δουλείες του σπιτιού, δεν είχαν κανένα δικαίωμα, παρά μόνο τους χρησιμοποιούσαν για αναπαραγωγή. Τα παιδιά που γεννιόνταν εάν ήταν κορίτσια πήγαιναν με την μητέρα τους για εκπαίδευση, ενώ τα αγόρια τα ακρωτηρίαζαν είτε χέρια ή πόδια για να μην μπορούν να έχουν δικαιώματα και να μην έχουν την δυνατότητα να γίνουν πολεμιστές, κοινός οι άντρες στην χώρα αυτή ήταν όλοι ανάπηροι.
Την πόλη τους την ονόμασαν Θεμίσκυρα όπου εκεί έφτιαξαν σπουδαία έργα, θαυμάσια ανάκτορα και νόμους του κράτους που ήταν υπέρ των γυναικών. Διόδωρος Σικελιώτης Ιστορική Βιβλιοθήκη, Βίβλος Δευτέρα. Αναρωτιέμαι θα ήθελαν πολλές γυναίκες να βρίσκονται σε αυτήν την πόλη;
Στην μέχρι τώρα ιστορία δεν υπήρξε στιγμή ισότητας με όλη την σημασία της ένιας, ακόμα και στον παράδεισο, ή θα κυβερνούσαν γυναίκες βλέπε Ιππολύτη, Κλεοπάτρα… ή άντρες Αλέξανδρος, Περικλής… Δυστυχώς ή ευτυχώς ο άντρας και η γυναίκα αποτελούν δυο διαφορετικά είδη όπου το καθένα έχει τις δικές του ανάγκες.
Για να είμαστε όλοι ίσοι θα πρέπει να είμαστε και ίδιοι, θα σας άρεσε;
Όποιο κλαδί ξεπροβάλει από τον θάμνο να το κόβουμε; Στην φύση θα δούμε ότι πότε το θηλυκό είναι ισχυρό και πότε το αρσενικό, το κάθε ένα είδος έχει τις δικές του αρμοδιότητες και υποχρεώσεις, το ίδιο γίνεται και στην κοινωνία των ανθρώπων.
Εάν ήμασταν όλοι ίσοι – ίδιοι τότε θα επικρατούσε η κοινωνία των ρομπότ. Δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί που να θέλουν να είναι ίδιοι με κάποιους άλλους, φανταστείτε όταν βγαίνουμε βόλτα και κάποιος-καποια φοράει τα ίδια ρούχα πως νιώθουμε.
Η διαφορετικότητα είναι δείγμα πολιτισμού και μας κάνει να ξεχωρίζουμε γιατί είμαστε μοναδικοί. Όλα αυτά κάποιον λόγο εξυπηρετούν, η θεία φύση ξέρει, αλλιώς θα υπήρχε ένας τύπος ανθρώπου, μία τροφή, μία γνώμη, ένας στόχος… Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των ανίσων. Αριστοτέλης.

1 σχόλια:

Dr_MAD είπε...

απίθανο τελείωμα με απαύγασμα γνώσης από τον πάνσοφο Αρίστο. Αλλά οι Αμαζόνες λέγεται ότι ήταν αρχικώς κοινωνικά αποκλεισμένες γυναίκες που δεν έκοβαν το μαστό τους για τα τόξα, αλλά γιατι... είχαν καρκίνο στο μαστό (ή έστω "δυσπλασία" όπως αναφέρεται). Δεν είναι φοβερό? Οι γυναίκες που τους αφαιρούνταν (έστω ιατρικώς) η γοητεία, κατέληξαν πολεμίστριες και μάλιστα ανίκητες από τους πολλούς. Έτσι γίνονται οι αδικημένοι. Ατρόμητοι και αδίστακτοι. Μπρος στην ανισότητα...

*το blog σου πετάει spam, κοίταξέ το

Δημοσίευση σχολίου