Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΟΛΙΤΙΚή Η ΤέΧΝΗ ΤΩΝ άΡΙΣΤΩΝ

Ήρθε ο καιρός των άριστων;
Πρέπει να έρθει;
Η στιγμή που εμείς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τον μέλλον μας ενεργά έχει παρέρθει;
Οι πολιτικοί που ηγούνται των κομμάτων είναι οι άριστοι;
Οι βουλευτές μας; (εκλεγμένοι αντιπρόσωποι για την υπεράσπιση του λαού στην βουλή). Δεν λέω δεν είναι όλοι… υπάρχουν και καλοί, αλλά γιατί να μην είναι άπαντες ή έστω οι περισσότεροι… Έχουμε δημοκρατία σήμερα; Όταν ένας αποφασίζει για το εάν και πότε θα γίνουν εκλογές, και ποιός θα (εκπροσωπήσει) την κάθε πόλη; Πόσο μάλλον που στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση δεν θα υπάρχει σταυρός παρά μόνο η λίστα… Εμείς χωρίς δικαίωμα επιλογής προσώπων μόνο κόμματος…
Σκεφτείτε λίγο διαφορετικά τα πράγματα!!! Εάν πραγματικά θα θέλαμε να μας αντιπροσωπεύουν οι άριστοι θα έπρεπε να είχαμε και την δυνατότητα να τους εκλέγουμε, σήμερα την έχουμε; Γιατί όπως όλοι πιστεύουμε άξιοι υπάρχουν από όλα τα πολιτικά κόμματα πως όμως θα μπορούσαμε να τους βγάλουμε προς τα έξω; Σήμερα επικρατή σε μεγάλο βαθμό η λογική του φελλού; Η πρώτη σκέψη που έκανα θα ήταν να υπήρχε ένα δίκαιο εκλογικό σύστημα…
Για παράδειγμα, έστω ότι στην πόλη Αρμονία υπήρχαν 12 κόμματα-πολιτικοί σχηματισμοί και εμείς είχαμε την δυνατότητα να επιλέγουμε ανάμεσα 60 άτομα που θα εκπροσωπούσαν τα δώδεκα κόμματα (πέντε υποψήφιοι επί δώδεκα κόμματα ίσον εξήντα). Θα βάζαμε σταυρό στον Πανδίων από το πρώτο κόμμα, στην Κλεισήθρα από το πέμπτο και τον Μέροψ από το δωδέκατο κόμμα. Η πόλη μας θα εκλέγει έξι βουλευτές, οι πρώτοι έξι από τους 60 σε ψήφους θα εκλέγονταν από την Πόλη μας. Το ίδιο θα γινόταν και από όλες της πόλις της Ελλάδος. Οι 300 που θα εκλεγόντουσαν θα αποτελούσαν την βουλή και κατόπιν θα έκαναν κυβέρνηση οι περισσότεροι.
Οι εκλογές θα γινόταν κάθε τέσσερα χρόνια υποχρεωτικά.
Κανένας βουλευτής δεν θα είχε το δικαίωμα να βάλει υποψηφιότητα πάνω από δύο τετραετίες. Γιατί ξέρουμε ότι όποιος έχει το βάζο με το μέλι στο χέρι δεν μπορεί να το κρατάει για πολύ καιρό και κάποια στιγμή τα το βάλει μέσα. Όσοι εκλεγούν βουλευτές θα καταθέτουν τα περιουσιακά του στοιχεία και όταν θα αποχωρούν θα γίνεται σύγκριση για να δούμε εάν κάτι απόκτησαν κατά την διάρκεια της θητείας τους, καθότι η πολιτική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα και όλοι πάνε για να προσφέρουν στην Ελλάδα. Ο Περικλής κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης του στην Πόλη των Αθηνών δεν έγινε πλουσιότερος ούτε κατά μία δραχμή. Πλούταρχου Βίοι Παράλληλοι Περικλής – Φάβιος Μάξιμος. Νόμοι καινούργιοι δεν χρειάζονται έχουμε αρκετούς απλά να εφαρμόζονται… Η πολυνομία είναι ο λαβύρινθος του κράτους.
Έτσι θα στηριζόμασταν στους ανθρώπους και όχι στενά στα κόμματα.
« ’ρχεσθαι μαθών άρχειν εκιστήσει ». ΣΟΛΩΝ (Όταν μάθεις να είσαι αρχόμενος (υπήκοος) τότε θα μάθεις να είσαι άρχων).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου