Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

ΤΙ ΕίΝΑΙ Η ΖΩή;

Οι μικρές χαρές;
Οι μεγάλοι στόχοι;
Η οικογένεια, η δουλειά, τα χρήματα;
Η ζωή είναι παιχνίδι;
Και αν ναι, τι είναι ζωηρό ή ήσυχο;
Κλειστού ή ανοιχτού χώρου, ημερήσιο ή νυχτερινό; Μήπως επιτραπέζιο, ίσως το γνωστότερο από όλα Μονόπολη, αγοράζω – πουλάω, δίνω – παίρνω. Η ζωή είναι αγάπη;
Υπάρχει αγάπη σήμερα ή συμφέρον;
Γιατί εάν δεν δόσεις πως θα πάρεις! Και δεν αναφέρομαι μόνα σε υλικά αγαθά αλλά και σε αισθήματα.
Πόσο θα αντέχει κάποιος να δίνει χωρίς να παίρνει;
Μήπως αυτό είναι αγάπη;
Η ζωή είναι μικρή και δεν γουστάρει μεγάλους. ΑΡΙΣΤΟΑΙΔΙΟΚΡΑΤΗΣ ΠΑΝΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ Ο ΜΑΓΝΗΣ.Η ζωή είναι κίνηση – αλλαγή – διαφορετικότητα, οτιδήποτε δεν αλλάζει δεν είναι ζωντανό. Κάντε μια αναδρομή στις φωτογραφίες σας από την αρχή τις ζωής μέχρι και σήμερα θα δείτε πόσο αλλάξατε προς το θετικό ή το αρνητικό. Η ζωή είναι μια καθημερινή μάχη με τα θέλω μας. Εάν τα είχαμε όλα, τα πάντα, θα υπήρχε λόγος για να ζούμε! Η ζωή είναι μία δοκιμασία, ένα μονοπάτι, πότε δύσβατο και ανηφορικό και πότε επίπεδο και εύκολο. Από εμάς εξαρτάτε όταν θα κάνουμε τον απολογισμό στο τέλος να δούμε τι έχουμε καταφέρει, τι προσφέραμε σε αυτόν τον κόσμο – στον εαυτό μας. Γιατί εμείς είμαστε μία μικρογραφία του κόσμου και αλλάζοντας τον εαυτό μας ταυτόχρονα αλλάζει και ο κόσμος γύρω μας. Διότι φώς ήμασταν και φώς θα γίνουμε. Και αναρωτηθείτε τι είναι 30, 50, 70, 100… χρόνια ζωής μπροστά στην αιωνιότητα; Τα γηρατειά θα πρέπει να είναι για τους ανθρώπους καλό βραβείο.
Η ζωή είναι θάνατος και χωρίς τον θάνατο δεν θα υπήρχε ζωή. Σκεφτείτε ότι μετά την καταστροφή των δεινοσαύρων εμφανίστηκαν τα θηλαστικά και κατά επέκταση ο άνθρωπός.
Ζωήν δε, ονομάζομεν την διά των ιδίων του λειτουργιών συντήρησιν, αύξησιν και μαρασμόν ενός όντος. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ.
Τελικά η ζωή έχει τρία γράμματα…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου