Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

ΘΕΑΤΡΙΚή ΠΑΡάΣΤΑΣΗ Ο «ΚΟΥΝΕΝέΣ»

Την Τετάρτη στις 12 Μαΐου άνοιξε η αυλαία της Παλιάς Ηλεκτρικής στον Βόλο, από τη θεατρική ομάδα “ΣΚΗΝΟΒΑΤΕΣ” με το έργο του Κώστα Πρετεντέρη “Ο ΚΟΥΝΕΝΕΣ” .

Πιθανότατα το όνομα «κουνενές» προήλθε από την έκφραση που έλεγαν οι παλιές μαμάδες στα μωρά όταν βρίσκονταν στην κούνια και τα κουνούσαν για να τους πάρει ο ύπνος «κουνενέ και κουνενέ».
Από εκεί προκύπτει και ό άντρας που ακόμα αν και μεγάλωσε δεν έφυγε από την κούνια-αγκαλιά της μαμάς του, δηλαδή κουμάντο κάνει η μαμά του σε όλα τα θέματα.

Πρόκειται για μια γνήσια ελληνική κωμωδία, με συνεχείς ανατροπές και σπαρταριστούς διάλογους, που θυμίζει κλασσικό λατρεμένο κινηματογράφο της δεκαετίας του '60. Μια κωμωδία που έγραψε ο προικισμένος Κώστας Πρετεντέρης λίγο πριν το θάνατό του, το 1978.


Ήταν μια υπέροχη παράσταση και τα «παιδιά» έπαιξαν καταπληκτικά. Είχε πολύ γέλιο και σαν συμπέρασμα ήταν να ξεφύγουμε για τρις ώρες από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Ένα μεγάλο μπράβο. Πάντα τέτοια…

Επίσης ένα σημαντικό γεγονός στις μέρες που ζούμε ήταν πως η παράσταση δεν είχε αντίτιμο και μπορούσε ο κάθε ένας χωρίς χρήματα να την παρακολουθήσει.

2 σχόλια:

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Πάλι καλά που γίνονται τέτοια, αλλά σε λίγο δεν θα έχουμε διάθεση ούτε το δωρεάν να απολαύσουμε.
Ευχόμαστε καλό τριήμερο και πολλή περίσκεψη.

ΑΡΙΣΤΟΑΙΔΙΟΚΡΑΤΗΣ ΠΑΝΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ Ο ΜΑΓΝΗΣ είπε...

Το θέμα είναι να μην μας παίρνει από κάτω, αυτό θέλουν κάποιοι, εμείς δυνατά και όλα θα αλλάξουν…

Δημοσίευση σχολίου